Tellusfood

Hälsosam mat och hållbar matlagning är en viktig del av Tellusskolans verksamhet.

Hälsosam mat och hållbar matlagning är en viktig del av Tellusskolans verksamhet. Vi arbetar utifrån följande riktlinjer:

  • En stor andel (runt hälften) av råvarorna är närodlade och/eller ekologiska.
  • Maten lagas från grunden i något av våra sex kök som ligger i Rinkeby, Järfälla, Österåker, Kungsholmen, Blåsut samt i Enköping.
  • Vi serverar allsidig och näringsriktig mat, utifrån Livsmedelsverkets rekommendationer för förskolan bland annat med en liten andel salt och socker.
  • Våra menyer tar inspiration från jordens alla hörn.
  • Vi har regelbundna vegetariska inslag på menyerna (två dagar i veckan) för att ge barnen vana att äta vegetariskt och minska vår miljöpåverkan.
  • Vi serverar endast MSC märkt fisk.
  • Till maten serveras alltid några olika sorters grönsaker.
  • Vårt kök serverar även hembakat ekologisk bröd.