Tellusfood
Hälsosam mat och hållbar matlagning är en viktig del av Tellusskolans verksamhet.
Hälsosam mat och hållbar matlagning är en viktig del av Tellusskolans verksamhet. Vi arbetar utifrån följande riktlinjer:
- En stor andel (runt hälften) av råvarorna är närodlade och/eller ekologiska.
- Maten lagas från grunden i något av våra sex kök som ligger i Rinkeby, Järfälla, Österåker, Kungsholmen, Blåsut samt i Enköping.
- Vi serverar allsidig och näringsriktig mat, utifrån Livsmedelsverkets rekommendationer för förskolan bland annat med en liten andel salt och socker.
- Våra menyer tar inspiration från jordens alla hörn.
- Vi har regelbundna vegetariska inslag på menyerna (två dagar i veckan) för att ge barnen vana att äta vegetariskt och minska vår miljöpåverkan.
- Vi serverar endast MSC märkt fisk.
- Till maten serveras alltid några olika sorters grönsaker.
- Vårt kök serverar även hembakat ekologisk bröd.