Lustfyllt lärande med kunskapsfokus

Tellusskolan Tibble är en helt ny skola i Upplands-Bro med klasser från förskoleklass till årskurs 6, som startar höstterminen 2022. Första läsåret startar vi med två klasser, en förskoleklass och en årskurs 1. Därefter växer skolan med nya elever i förskoleklass varje år. Här får eleverna möjlighet att utveckla alla sina språk och använda kreativa ämnen för att fördjupa lärandet inom skolans kärnämnen.

Våra engagerade lärare lockar fram elevernas nyfikenhet och lust att vilja lära sig mer. Detta sker bland annat i skolans Inspiratorium, ett kreativt nav i skolan. Här arbetar eleverna minst tre timmar varje vecka
i funktionella lokaler med praktiska och estetiska ämnen som musik, drama, slöjd och skapande.

På Tellusskolan har vi ett tydligt kunskapsfokus kring grundskolans kärnämnen, som svenska och matematik. Vår målsättning är dessutom att alla barn ska behålla en lust att lära genom hela skoltiden. Med hjälp av de estetiska ämnenas uttrycksformer befästs kunskaperna på fler än ett sätt.

Tellusskolans toner Skapandepedagogik Ämnesintegrerade projekt Elevledda utvecklingssamtal Morgonsamling

Skapande

Många av matematikens räkneoperationer bygger på att eleverna har stabila inre bilder av olika matematiska begrepp. I vårt Inspiratiorium arbetar vi därför med färg och form för att konkretisera antal, positionssystemet och klockan. På så vis arbetar vi för att bygga upp ett matematiskt självförtroende hos varje elev.

Drama

I Inspiratorium utvecklas flera av kunskapskraven i svenska, inte minst den muntliga förmågan. Ett återkommande projekt är att eleverna får möjlighet att skapa en föreställning, som bland annat ökar tryggheten i att stå upp och prata inför publik.

Musik

På Tellusskolan Tibble inreder vi en ny musiksal med många möjligheter för eleverna att utforska sin egen musikalitet, ensam och tillsammans med andra.

Så ställer du dig i kö

Tellusskolan Tibble
Klicka här för att ställa ditt barn i kö till Tellusskolan Tibble.

Hjortronvägen 117
196 23 Kungsängen

Karin Bergwall
E-post: karin.bergwall@tellusskolan.se