Thea Linköping

Mitt i centrala Linköping i den anrika byggnaden på Kungsgatan, ligger Thea Linköping. Thea är en 3-4 parallellig skola med ca 330 elever i åk 7-9.

Hos oss möter du engagerade lärare som brinner för god elevkontakt. För oss är det viktigt att våra lärare är behöriga, något som hela 96 procent av våra lärare är. Stämningen på skolan präglas av samarbete och hjälpsamhet. Vi är ett högstadium litet nog för att alla ska kunna känna varandra, men stort nog för att ha god ämnesbredd och många olika kompetenser.

Vi har en egen anställd skolsköterska och en kurator som arbetar för att bidra till en hälsofrämjande skolmiljö så att fokuset för eleverna kan riktas mot studierna.

Skolans retorikprofil ger eleverna goda förutsättningar att utvecklas både som individer och i sitt samspel med andra. Att lära sig att kunna fånga en publik, uttrycka sina tankar och kunna argumentera för sin sak liksom att kunna lyssna aktivt och respektfullt, ger eleverna verktyg för livet. Att oavsett ämne lära sig att kommunicera medvetet med förnuft och känsla för att nå sina mål bygger självförtroende och fördjupade kunskaper.

Vid varje terminsavslut arrangeras en avslutningskonsert för hela skolan med solister, instrumentalister och en stor kör. Utöver de teoretiska studierna så lägger vi vikt vid aktiviteter som bidrar till vår goda stämning i klasserna. Det gör vi genom att anordna vandring för eleverna, en språk- och kulturafton med frågesport och matlagning från olika länder, vi åker på skidresa till Romme och ordnar en dag med klättring och en sen kväll på skolan. Vi deltar i projektet Bästa världen med besök på Kolmården. Åk 9 inleds med en resa till Liseberg och avslutas med en traditionsenlig och högtidlig avslutningsmiddag.

Här får du veta mer om hur det är att gå på Thea Linköping

 

 

 

Välkommen till restaurang Kungsgatan 22

Nu har vi öppnat vår fina, nya restaurang där vi varje dag serverar dagens lunch till våra elever. Titta i bildspelet nedan för att se hur det ser ut hos oss.

Kontakt
Kungsgatan 33
582 18 Linköping
Tel: 070-166 07 15

Rektor
Anders Noebe
anders.noebe@theagrundskola.se
070-166 07 15

Biträdande rektor
Lina Almgren
lina.almgren@theagrundskola.se
072-007 47 02

Biträdande rektor
Per Ander
per.ander@theagrundskola.se
072-007 47 50

 

Thea Linköping

Kungsgatan 33, Linköping, Sverige

Se vägbeskrivning

Ansök till oss

Vad roligt att du är intresserad av Thea grundskola! Här kan du ställa ditt barn i kö till Thea Linköping.

Skolvalet är viktigt. Eftersom vi har fritt skolval i Sverige betyder det att du kan välja den skola som passar bäst för ditt barn. När du ansöker hos oss ställs ditt barn i kö. Din köplats räknas från det datum då vi tar emot din ansökan.

Till ansökan